Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Open air jarné jazzáky: Dvojhviezdenie Sama Hošeka a Nate Smitha

.marian Jaslovský .kultúra

Nový formát akcie v rámci Bratislavských jazzových dní sa volá Open air jarné jazzáky a minulý rok sa po prvýkrát konal kvôli pandémii až v septembri. Výnimočný koncert na výnimočnom mieste – v parku pri krásnom rusoveckom odsvätenom kostole Svätého Víta – sa tento rok uskutočnil v riadnom termíne, aj keď ťažko toto, čo nám tu sála z neba, nazvať jarou.

Open air jarné jazzáky: Dvojhviezdenie Sama Hošeka a Nate Smitha Marian Jaslovský

všetkých návštevníkov už minulý rok okúzlila scéna (písal som o ňom tu), pravdepodobne najkrajšia zo všetkých podujatí BJD, ktoré kedy boli: Majestátny strom a jeho dvaja menší kamaráti, pokryté akoby kobercom zo svetla, ktorý siahal až na pódium a vytváral z prírody a umenia jeden celok. Tento rok dominovala sexi fialová.

Samuel Hošek je spevák, výtvarník a performer a jeho talent je zjavný roky, ale máloktorá kapela mu pristala viac ako tá, s ktorou sa predstavil na BJD 2021 a s ktorou rok predtým vydal skvelý album Our Time Is Now. Kormidloval ho producent Jureš Líška, „majiteľ“ kapely Fallgrapp. „V dnešnom svete je hlavný fokus na vonkajšiu krásu, no pre mňa je najzaujímavejšie, čo sa individuálne odohráva v hlave každého z nás. Som fascinovaný vnútornou krásou,“  vyjadril sa o albume Hošek a nebál sa to prezentovať na pódiu.

Marian Jaslovský

Kapela (okrem Hošeka a a Líšku, ktorý obsluhoval elektroniku, ešte  Pavol Bereza – gitara, Denis Pagáč – basa, Peter Kunzo – klávesy a Juraj David Raši – bicie) dýchala spolu a spoluvytvárala piesne v celej škále emócií, ktoré sú v našom kontexte mimoriadne. Hošek je fakt skvelý spevák, neomylne intonujúci, citlivo mixujúci farby a odtiene (však je aj rešpektovaný výtvarník), imidžovo trendový, prirodzene a svojsky pohyblivý (v zmysle pódiovej prezentácie).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite