Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Nový Pixar aj českí teroristi

.martin Papšo .kultúra .kultúra

Podľa nedávneho prieskumu vraj len 26 percent Slovákov dôveruje médiám. Tú správu berieme, samozrejme, s veľkou rezervou – lebo bola uverejnená v médiách. Navyše pri tom čísle a úrovni vzdelania u nás si niektorí povieme, že toľko nás ani nie je.

Filmy týždňa: Nový Pixar aj českí teroristi PRESSFOTO ARTFILM Izzy Hawthorne, Darby Steel, Mo Morrison, Buzz Lightyear a robotická mačka Sox v novej pixarovke z roku 2022 Buzz Lightyear.

nedôvera v štandardné médiá a inštitúcie je témou jednej z dnešných filmových premiér. A keď už spomíname slovo premiér, snáď ten bývalý nepríde znova s nápadom riešiť tento problém vládnymi novinami. Minulý týždeň bol na novinky skromnejší, boli len dve. Tá druhá sa týka návratu jednej ikonickej vesmírnej postavy menom Buzz, meno dostal po americkom astronautovi Buzzovi Aldrinovi. Ten bol súčasťou posádky prvej úspešnej cesty na Mesiac (aspoň tak sa nám to snažia nahovoriť tie pochybné médiá).

film týždňa: Buzz Lightyear

Na úvod trochu cestovania v čase. V roku 1995 dostal istý Andy k narodeninám hračku vesmírneho strážcu Buzza Lightyeara a bola z toho veľká udalosť. Nielen v Andyho izbe, ale aj vo svete filmu. Toy Story, kde sa táto scéna odohrala, bol prvým celovečerným filmom štúdia Pixar a zároveň prvým filmom animovaným počítačom. Klasická animácia sa o pár rokov stala minoritnou záležitosťou a Pixar zatiaľ zbieral jeden úspech za druhým. Príbeh Buzza a jeho priateľa Woodyho sa pred pár rokmi uzatvoril (pokojne György, bolo to vo všetkej počestnosti) a tak nebolo kam pokračovať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite