Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Dinosaury, dovolenka aj návrat Amélie

.martin Papšo .kultúra .film

Slovensko je údajne konzervatívna krajina. S tým súvisia zvyky a tradície. Tradície sú úzko späté s pamäťou. Pritom práve pamäť je tradičná disciplína, v ktorej nezvykneme vynikať. Tak si aspoň zaspomíname v rámci filmov dve až tri dekády dozadu.

Filmy týždňa: Dinosaury, dovolenka aj návrat Amélie PRESSFOTO AEROFILMS Mathieu Kassovitz, Jamel Debbouze, Urbain Cancelier a Audrey Tautou ako Amélia z Montmartru vo filme Jeana-Pierra Jeuneta, 2001.

dnešné filmové premiéry sú totiž práve v znamení nostalgického spomínania. Najprv si manželská dvojica oživí spomienky na dovolenku spred 20 rokov. Potom si pri znova oživených dinosauroch radšej pripomenieme, ako vyzerali prvýkrát pred 30 rokmi. Na záver tá najkrajšia spomienka – na jednu kúzelnú francúzsku komédiu v rámci obnovenej premiéry pri príležitosti jej okrúhleho jubilea.

úsmev, prosím!

Thierry je päťdesiatnik žijúci  zdanlivo v šťastnom manželstve. Vyžíva sa v minulosti a je až posadnutý archivovaním a triedením starých rodinných fotiek. Jedného dňa mu manželka z ničoho nič oznámi, že sa chce rozviesť. S touto skutočnosťou sa nehodlá len tak zmieriť a rozhodne sa zobrať svoju ženu aj dve dospelé deti na dovolenku do Grécka – presne na to isté miesto, kde trávili prázdniny pred 20 rokmi. A dúfa, že sa všetko dá znova do poriadku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite