Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrel herec Ray Liotta, známy zo snímky Mafiáni

.tasr .kultúra

Vo veku 67 rokov zomrel vo štvrtok americký herec Ray Liotta. Umelec skonal v spánku v Dominikánskej republike, kde nakrúcal film Dangerous Waters, informuje tlačová agentúra AFP.

Zomrel herec Ray Liotta, známy zo snímky Mafiáni SITA/Christopher Raphael/Amazon Prime Video via AP

liotta sa narodil v meste Newark v americkom štáte New Jersey v roku 1954. Už počas štúdia herectva na Univerzite v Miami účinkoval v niekoľkých muzikáloch, neskôr získal úlohu v telenovele Another World, v ktorej hral v rokoch 1978-1981.

Na striebornom plátne sa po prvý raz predstavil v roku 1983 vo filme The Lonely Lady. Jeho ďalšími snímkami sú napríklad Something Wild (1986), Ihrisko snov (1989), Mafiáni (1990), Krajina policajtov (1997), Navždy moja (1999), Hannibal (2001), Vzbura v Seattli (2007) či No Sudden Move (2021).

Pre Liottovu kariéru bol prelomovým zmienený film Mafiáni v réžii Martina Scorseseho, v ktorom účinkoval po boku Roberta De Nira a Joea Pesciho. Oscarová snímka je všeobecne považovaná za jeden z najlepších filmov 20. storočia.

Liotta po sebe zanechal dcéru Karsen z bývalého manželstva a snúbenicu Jacy Nittolovú, s ktorou plánoval svadbu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite