Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: dievča bojujúce o záchranu otca, novinka od Almodóvara, Wallander a manipulácia so spomienkami

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tento týždeň prináša rôznorodú ponuku seriálov i filmov. Či už ste fanúšikom celovečerných diel a dlhších epizód alebo si radi pozriete niečo krátke počas raňajok, máme pre vás niekoľko noviniek. Stačí si len vybrať.

Seriálové a filmové tipy: dievča bojujúce o záchranu otca, novinka od Almodóvara, Wallander a manipulácia so spomienkami Pexels.com

Netflix

žiť ako zlatá rybka – 14. február

Sakura sa po nehode sa vydala za majiteľa salónu krásy. Manžel, ktorého kedysi milovala, ju týra. Napriek tomu od neho nedokáže odísť. Rozhodne sa kúpiť si zlatú rybku. Je to metafora jej života, aj ona sa cíti uväznená v akváriu.  Pritom sa oznámi s mužom, ktorý ju berie takú, aká je. V bytovom dome, v ktorom žije, je však ďalších päť žien v podobnej situácii ako Sakura. 

Desaťdielny japonský seriál ponúkne divákom pohľad inej kultúry na manželstvo a neveru. Pochádza z dielne Michiko Namiki, Hiroaki Matsuyama z Fuji TV a Aya Narakino. Tvorcovia sa inšpirovali webovým komiksom od Kurosawy R. 

 mladý Wallander: Tieň zabijaka – 17. február

Kurt Wallander má po odchode od polície neistú budúcnosť, a preto príjme ponuku pripojiť sa k Útvaru pre hlavné zločiny. Jeho prvý prípad sa zdá byť na prvý pohľad jednoduchý. Opak je pravdou. Obeť je prepojená so známym prípadom vraždy spred ôsmich rokov. Detektív sa snaží vypátrať pravdu. Tá ho však môže stáť kariéru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite