Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ninjababy: Severská komédia o nechcenom tehotenstve

.danka Sláviková .kultúra

Scandi donieslo Ninjababy, severskú horko-sladkú komédiu nielen o mladých ľuďoch, ktorá funguje i ako sonda do stavu nórskej spoločnosti a jej zmýšľania. Rakel, mladá žena, ktorá neplánovane otehotnie, muži, ktorí sú potenciálnymi otcami a plod, ktorý väčšinu filmu vystupuje ako kreslená postavička. Hlúposť? Ninjababy vás prekvapí svojím perfektne trefným vyobrazením ľudí a situácií, ktoré v sebe miešajú nadľahčený pohľad na svet, ale aj skutočnú drámu.

Ninjababy: Severská komédia o nechcenom tehotenstve Ninjababy trailer / MIFF

konečne niekto natočil film, ktorý aj napriek svojej štylizovanej forme a humoru vyobrazil všetky postavy, ale najmä hlavnú hrdinku, takú, aká naozaj je, proti všetkým zaužívaným spoločenským klišé a pravidlám. Rakel je dvadsaťtriročné dievča, ktoré si čmára do notesa a túži kresliť komiksy. Odišla zo školy a žije takým tým obyčajným životom mladého človeka, ktorý v skutočnosti ešte vôbec neprišiel na to, čo so sebou a svojím životom spraví. Býva v jednom byte s kamarátkou a má absolútne bezstarostný život, chodí na párty, pije a má veľa nezáväzného sexu. Priťahuje mužov, alebo, lepšie povedané, ešte stále chlapcov.  Rakel vyzerá ako úplne obyčajné dievča, ktoré na seba hodí prvú mikinu, ktorú nájde pohodenú v neporiadku svojej izby. V tomto filme neexistuje ani pozlátko a ani klišé a nie sú to len dievčatá, ktoré nosia každú stredu ružovú a randia s každým chlapcom na americkej strednej, ktoré môžu chybou otehotnieť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite