Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Katastrofa, nočné mory a vreskot

.martin Papšo .kultúra .film

Ak máte napriek všetkým súčasným spoločenským neurózam pocit, že život je krásny, tento týždeň v kine je pre vás ideálny. Nájdete tam dostatok temnoty, hororu aj katastrofickej paniky, ako ideálne lieky na prehnaný životný optimizmus.

Filmy týždňa: Katastrofa, nočné mory a vreskot PRESSFOTO CINEMART Bradley Cooper ako Stan Carlisle vo filme Ulička nočných môr. Réžiu mal Guillermo del Toro, hlavnú ženskú úlohu hrá Cate Blanchett.

na úvod sa necháme manipulovať charizmatickým podvodníkom, ktorý predáva klamstvo zabalené ako nádej. Potom sa vráti maskovaný prízrak, ktorý rád terorizuje malé americké mestečko a nezabúda pri tom často žmurkať na divákov. Na záver nebude chýbať globálna katastrofa, ktorá opäť raz ohrozí celý život na Zemi a zároveň otestuje spodné hranice intelektu.

film týždňa: Ulička nočných môr

Stan Carlisle chce po smrti svojho otca začať nový život a osud ho zavedie do kočovného cirkusu. Sprvu ako pomocná sila, ale čoskoro v sebe objaví talent veľmi dobre odhadnúť ľudí a začne vystupovať ako jasnovidec. Zahľadí sa do Molly, s ktorou odchádza do New Yorku, kde sa vypracuje do tej miery, že môže ťahať peniaze z dôverčivých boháčov. Ale zdá sa, že nevie, kedy prestať.

Ulička nočných môr je remake filmu z roku 1947 alebo, ak chcete, nová adaptácia rovnomenného románu, ktorý bol vydaný rok predtým. Ten prvý film vznikol tak, že Tyrone Power sa chcel vymaniť z úloh romantických hrdinov, a tak požiadal filmové štúdio o kúpu práv ku knihe a jej sfilmovanie. V čase jeho vzniku to bol prepadák, ale časom získal uznanie a azda ho môžeme označiť za klasiku noir žánru.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite