Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Chyby a ich dôsledky

.martin Papšo .kultúra .film

Od veľkých udalostí, ako bola nedávna návšteva Svätého Otca či výročie zásahu Dvojičiek, si môžeme oddýchnuť v kine pri malých filmoch. To, že sú malé, ešte nemusí znamenať, že nemajú potenciál silno zasiahnuť.

Filmy týždňa: Chyby a ich dôsledky PRESSFOTO AEROFILM Záber z dokumentárneho filmu Eriky Hníkovej Každá minúta života.

dve filmové premiéry tohto týždňa hovoria o rôznych chybách, ktoré ľudia v živote niekedy aj pri najlepšej vôli spravia. Po nich môže nasledovať zásah v podobe trestu. A vzhľadom na spomínanú vzácnu návštevu môžeme hádam použiť aj slovo očistec. Ale niekde sa asi stala chyba, lebo prišiel aj zásah proti Očistcu. Tak uvidíme či sa nejakých trestov vôbec dočkáme. Pre bežného človeka úplne neprehľadná situácia, doslova dátové peklo. Ale zostaneme radšej pri tých filmoch, tam je to oveľa jasnejšie. V prvom prípade sa pozrieme na chyby pri výchove dieťaťa. V tom druhom bude reč o chybách v partnerskom vzťahu. A na záver bonus z minulého týždňa. 

film týždňa: Každá minúta života

Ktorý rodič by nechcel zo svojho dieťaťa vychovať výnimočnú osobnosť? Ale len málo je takých, ktorí idú za svojím cieľom tak vytrvalo a systematicky ako Lenka a Michal H. (Budeme ich anonymizovať, ak by chcel niekto volať sociálku). Ich syn Miško má 4 roky a doslova každú minútu života efektívne naplánovanú, aby ju maximálne využil a neustále sa zlepšoval až do úplného víťazstva. 

Jeho rodičia si tento spôsob výchovy nevycucali z prsta. Kamevéda je komplexná multirozvojová výchova dieťaťa, ktorej výsledkom má byť všestranne rozvinutá osobnosť. V podstate vychováte nového Járu Cimrmana a nebolo by prekvapením, ak by za touto metódou stál práve on. Aj keď oficiálne sa mylne uvádza nejaký JUDr. Zacha.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite