Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Charlie Watts bol tajnou zbraňou Rolling Stones

.peter Bálik .kultúra

Charlie Watts – anglický gentleman a bubeník Rolling Stones, ktorý dal kapele neopakovateľný sound, zomrel vo veku 80. rokov.

Charlie Watts bol tajnou zbraňou Rolling Stones SITA/Photo by Victoria Will/Invision/AP, File

ešte začiatkom augusta fanúšikom Rolling Stones oznámil, že sa nemôže zúčastniť nadchádzajúce amerického turné. Hovoril, že si musí doliečiť presne neuvedenú chorobu, no medzi priaznivcami Stones sa šuškalo, že sa mu vrátila zákerná choroba, s ktorou pred rokmi úspešne zápasil. Iné správy zas tvrdili, že sa zotavoval z operácie srdca. Lenže všetko je inak. Charlie Watts, bubeník Rolling Stones, zomrel dnes v noci v londýnskej nemocnici v kruhu svojich najbližších vo veku 80 rokov. Príčina smrti nie je zatiaľ známa.

Charlie Watts bol srdcom najlepšej rokenrolovej skupiny všetkých čias. S kameňmi hrával už od ich ranných začiatkov v roku 1962 a doteraz nevynechal jediný koncert. Keith Richards o ňom tvrdil, že v skutočnosti Charlie bol hlavnou hviezdou a Stones, ktorých pozornosť strhával Mick Jagger a Richards, boli v skutočnosti jeho kapelou. Bola to pravda. Jeho bicie dávali zvuku Stones ten správny sound, bez ktorého by Stones by neboli takou výnimočnou kapelou. „Charlie je Rolling Stones,“ povedal Keith Richards a dodal: „My sme mohli na pódiu blbnúť, no on bol ten, ktorý nás držal vždy pohromade.“ 

„Málokto vie, že napriek svojmu imidžu sporiadaného chlapíka aj on mal problém s drogami, ktorý sa mu v 80. rokoch podarilo prekonať.“

Charlie pritom nebol klasickým rockovým hudobníkom, no mal neuveriteľný drajv. Možno preto, že nebol klasický drtičom bubeníckych blán a paličiek – jeho záľubou bol džez a swing, dokonca bol lídrom svojho swingového orchestra. Raz povedal, že Stones je jediná rocková skupina na svete, s ktorou bol ochotný hrať. Z bubnovania nikdy nerobil veľkú vedu. Roky hral na tie isté bicie a nikdy nepotreboval viac ako len základnú biciu sústavu.   

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite