Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zopár panákov so Shanom MacGowanom. Recenzia filmu o írskej hudobnej ikone

.peter Bálik .kultúra

Film Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan o živote legendárneho írskeho speváka je jedným z najlepších hudobných dokumentov posledných rokov.

Zopár panákov so Shanom MacGowanom. Recenzia filmu o írskej hudobnej ikone YouTube/Magnolia Pictures & Magnet Releasing

môžeme sa baviť o tom, ktorý hudobný dokument je najlepší, ale pri diskusii, ktorá určite nebude mať víťaza, veď vkus býva rôzny, by sme nemali zabudnúť na najnovší film Crock of Gold: A Few Rounds with Shane MacGowan o živote tohto barda a žijúceho írskeho rodinného pokladu. Shane MacGowan je pre Írov niekto podobný, ako je pre nás Marián Varga. Obaja sa sú geniálni hudobníci, ktorí prišli s tou najkrajšou hudbou a svet navôkol stále nedokáže pochopiť, ako na ňu prišli. 

Shane už dnes nie je aktívny, je upútaný na invalidný vozík a aj po rokoch pije prvú ligu. Má len 63 rokov a v skutočnosti vyzerá horšie ako jeho otec, ktorému počas nakrúcania dokumentu tiahlo na deväťdesiatku. No keď sa pozriete na jeho chatrné telo, na ochabnuté zmysly opilca, ktorý vyzerá, že je len krôčik nad hrobom, v jeho očiach stále žiaria malé svetielka. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite