Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nová rubrika Rewind: Tri top novinky, ktoré sa oplatí počuť (+ recenzie)

.peter Bálik .kultúra

V rubrike Rewind pokračujeme s novinkou od britskej speváčky PJ Harvey, ktorá vydala reedíciu jedného z jej najlepších albumov. O slovo sa hlásia aj americkí Black Crowes, ktorí oprášili svoj debutový album a nakoniec aj Neil Young, ktorý sprístupnil živý koncert z roku 1990 so svojou sprievodnou skupinou Crazy Horse.

Nová rubrika Rewind: Tri top novinky, ktoré sa oplatí počuť (+ recenzie) Universal

pJ Harvey: Stories From The City, Stories From The Sea (Island/Univesal)

Britská speváčka PJ Harvey pristúpila k reedíciám svojich album netradičným spôsobom. Každý album z jej pozoruhodnej diskografie sprevádza svojstojná alternatívna verzia s demami známych skladieb. Tie vznikli predtým, než speváčka dorazila do nahrávacieho štúdia. 

Platí to aj pre reedíciu jedného z jej najlepších albumov Stories From The City, Stories From The Sea, ktorý vychádza tiež v dvoch verziách. Piaty sólový album PJ vyšiel v roku 2000 a nakoniec za neho dostala aj prestížnu cenu Mercury Music Prize. 

Nahrávka vytŕča v jej diskografii hlavne preto, že po expresívnych výletov speváčka prišla so skladbami, ktoré mali klasickejšie pesničkovejšie formy a z niektorých sa nakoniec stali aj hity (Good Fortune, This Is Love alebo The Mess We’re In, ktorý naspievala v duete S Thomom Yorkom z Radiohead). Aj preto hudobní kritici začali jej tvorbu prirovnávať k punkových divám Patti Smith alebo Chrissie Hynde. 

Island/Univesal

black Crowes: Shake Your Money Maker (Universal)

Keď Black Crowes sa na prelome osemdesiatich a deväťdesiatich rokov objavili na rockovej scéne, pôsobili trochu ako zjavenie. A hlavne nezapadali do vtedajších kategórií. Nepatrili medzi vlasaté metalové kapely a nemali ani veľa spoločné s nastupujúcou grunge generáciou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite