Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jozef Lupták. V čase korony sa musíme podopierať

.štefan Chrappa .ján Klíma .kultúra .kultúra

Počúvať hudbu v podaní violončelistu Jozefa Luptáka je inšpiratívny zážitok. Prostredníctvom svojho nástroja vie vyjadriť, dovolím si povedať, všetky emócie, ktoré človek má. Nemôžete nemilovať jeho improvizácie. Jedným náhodným brnknutím na strunu dokáže prehlušiť celé stavenisko.

Jozef Lupták. V čase korony sa musíme podopierať BORIS NÉMETH

tradíciu knižných rozhovorov s dôležitými osobnosťami našej kultúry zaviedol a zveľadil na Slovensku básnik a publicista Ján Štrasser. Ukazuje sa, že je to cesta, ktorá obohacuje všetkých. Autora, respondenta, vydavateľa a hlavne čitateľa. Za ostatné roky u nás vzniklo viacero takýchto publicistických počinov. K trom sa hlási aj autor tohto článku. Kniha Dotknúť sa zvukom je ďalším dielikom mozaiky našej spoločnosti. 

Matematik Ivan Ježík, známy z kultúrneho projektu Voices, spovedal violončelistu Jozefa Luptáka. „Mal som mierne obavy. Rozhovor do časopisu je niečo, čo má svoj obmedzený čas trvania. Knižný rozhovor je záväzok. Ľudia si to dajú do políc a ja budem so svojím terajším ja konfrontovaný ešte o niekoľko desaťročí,“ odpovedá Jozef Lupták na otázku, ako vníma tento knižný počin.Stretli sme sa v areáli Design Factory. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite