Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nemecký festival Wacken Open Air: Budúcnosť je živá!

.šimon Jeseňák .rudi Rus .kultúra .kultúra

Pandémia koronavírusu prudko zasiahla aj kultúru a letné hudobné festivaly. Ako sa so situáciou popasoval nemecký gigant Wacken Open Air? Sú online festivaly budúcnosťou tohto priemyslu?

Nemecký festival Wacken Open Air: Budúcnosť je živá! DPA PICTURE ALLIANCE/ALAMY/PROFIMEDIA 3. august 2019 Wacken, Nemecko: Zažiť to a byť na mieste sa nedá nahradiť online prenosom.

ak sa vám podarí zavítať do priestorov legendárneho Wimbledonu, počas prehliadky areálu a priľahlých muzeálnych plôch vás možno zaujme informácia od sprievodcov, že klub už dávnejšie prijal záväzok zlepšiť sa každý rok o dvadsať percent vo všetkých oblastiach.

Z pohľadu bežného návštevníka ťažko hodnotiť, do akej miery sa im predsavzatie darí uskutočňovať, a ktovie, podľa akých kritérií každoročný posun posudzujú. Rozdiel medzi priestormi wimbledonského areálu a naprí­klad budovami U.S. Open v newyorskej časti Flushing Meadows je však markantný.

 Kým Američania ponúkajú jednoduchú funkčnosť a účelnosť, Angličania ohurujú noblesou, šľachtickou eleganciou a zážitkom z každého precízneho detailu. Navyše, trávnatý povrch bude predsa len vždy krajší a zaujímavejší ako ten umelý. Wimbledon je jednoducho a jasne mekkou svetového tenisu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite