Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako sa mladý Ahmed na vraha premenil alebo moslimská lekcia inakosti

.viera Langerová .kultúra .kultúra

Skrížené kordy medzi zástancami otvorenia dvier islamskej migrácii a ich odporcami presvedčenými, že moslimovia ťažko prijmú naše hodnoty a životný štýl, počas pandémie poklesli. Ale diskusia pokračuje.

Ako sa mladý Ahmed na vraha premenil alebo moslimská lekcia inakosti IMAGE CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA Záber z filmu Mladý Ahmed. Téma postavenia moslimov v západnom svete oslovuje filmárov aj divákov.

za päť rokov trvania krízového stavu, naplneného politickými vyjednávaniami, sľubmi i vyhrážkami, sa objavujú prvé bilancie. Deje sa to na mnohých úrovniach spoločenského života a často počuť najmä sebavedomých dojmológov s puncom expertov. 

No k slovu sa kde-tu dostanú i odborníci, ktorí majú so životom v islamských spoločnostiach priamu skúsenosť a navyše ju dokážu aj hodnotiť a pomenovať. Príťažlivejšie ako strohé štatistiky alebo novinové články sú filmové príbehy. S väčším i menším úspechom sa snažia o vstup do sveta, ktorému chcú rozumieť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite