Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dotácie pre podprogramy v oblasti divadla, hudby či vizuálneho umenia budú vyššie

.sita .kultúra

Po vypuknutí krízy fond navýšil zdroje v dotačnom programe pre knižnice a vyhlásil aj viaceré výzvy pre všetky oblasti umenia, kultúry a kreatívneho priemyslu, ktoré majú pomôcť umelcom lepšie zvládnuť situáciu spojenú s koronavírusom.

Dotácie pre podprogramy v oblasti divadla, hudby či vizuálneho umenia budú vyššie SITA/Viktor Zamborský Pohľad do miestnosti stálej expozície originálov diel Andyho Warhola, ktoré sú zapožičané múzeu Nadáciou Andyho Warhola pre vizuálne umenie v New Yorku, zo zbierok súkromných zberateľov, a z diel, ktoré sú majetkom múzea moderného umenia v Medzilaborciach.

rada Fondu na podporu umenia rozhodla o navýšení finančných prostriedkov pre rok 2020 pre podprogramy v oblasti divadla, hudby, vizuálneho umenia, literatúry, kreatívneho priemyslu, medziodborových aktivít, dizajnu či akvizície knižníc. „Dotácie na všetky spomínané podprogramy boli zvýšené minimálne o 50-tisíc eur pre konkrétny podprogram,“ uviedla office manažérka FPU Eva Turanská.

Ako ďalej uviedla Turanská, navýšenie alokácií pre mimoriadnu výzvu, ktorá sa týka podprogramov Medziodborový výskum a odborná reflexia, Medzinárodný výskum, publikačná a prekladateľská činnosť, Medziodborové odborné vzdelávacie aktivity a Medziodborové kultúrno-vzdelávacie aktivity pre deti, mládež a dospelých, doposiaľ nie je uzavreté.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite