Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľba nového riaditeľa SND by mala byť pripravená čo najskôr

.redakcia .kultúra

Voľba nového generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla (SND) by aj pre stabilizáciu situácie v tejto kultúrnej inštitúcii mala byť pripravená čo najskôr.

Voľba nového riaditeľa SND by mala byť pripravená čo najskôr SITA/Martin Medňanský

podľa ministerky kultúry Natálie Milanovej bude pre výber nového šéfa divadla vyhlásené výberové konanie. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike taktiež avizovala prípravu mediálneho zákona, ktorý by mohol byť pripravený na jeseň.

„Chceme ísť cestou výberového konania, ktoré bude nastavené najlepšie, ako sa bude dať. Všetko, aby bolo nielen transparentné a aby ten, ktorý z neho vzíde, bol jedna akceptovaná, hotová osobnosť, ktorá bude mať víziu,“ skonštatovala Milanová. Poznamenala, že situácia v SND je komplikovaná, preto nie je dôvod čakať, a to ani pre pandémiu nového koronavírusu.

Voľba nového riaditeľa SND bola pôvodne naplánovaná na jarné alebo letné mesiace, podľa poslankyne NR SR a zároveň bývalej ministerky kultúry Ľubice Laššákovej (Smer-SD) sa nakoniec neudiala z dvoch dôvodov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite