Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V .klube pod lampou bude Rom'n'Roll. Príďte!

.peter Bálik .kultúra

V .klube pod lampou sa predstaví česká romrokenrolová kapela Terne Chave. Treba vidieť a hlavne počuť!

V .klube pod lampou bude Rom'n'Roll. Príďte!

s Terne Chave sme sa zoznámili na festivale Banát v Rumunsku. Hrali na obed a my, čiže Živé kvety hneď po nich na malom pódiu pri krčme. Hovorím si, že ďalšia zábavová kapela na spôsob rompopu, ale po chvíli sme zistil, že sa na pódiu niečo deje. Nielenže som sa začal hýbať, ako to pri podobných kapelách býva, ale u Terne Chave šlo o čosi naviac. 

Nebolo to klasický rompop, skôr „romrock“, napadlo mi. Kapela hral nadoraz,  pesničky sa zadierali pod kožu, gitarista hral na svoj nástroj skôr hendrixovským spôsobom. Po koncerte sme sa skamarátili a toto zvláštne priateľstvo dvoch rozdielnych kapiel trvá dodnes. Pozvali nás do Prahy, potom mi ich do Bratislavy a nakoniec sme nám aj pomohli na minuloročnom benefičnom koncerte pre popálenú Natálku. 

Teraz sa kapela do Bratislavy vracia a zoberie zo sebou aj ich najnovšie CD Balvaj, ktoré je dôkazom toho, že kolonka worldmusic je Terne Chave pritesná – je tam miesto aj pre rock, folk, funk alebo soul. Na prvom mieste sú však brilantné pesničky. To, že skupinu tvoria štyria rómovia a traja gádžovia, to skupine pridáva skupine ďalší punc výnimočnosti – rozdiely medzi „tými“ a „tými“ hudba Terne Chave vôbec nepozná.

Čo si z ich hudby odnesiete, to je na vás, ale garantujeme, že to bude príval energie a pozitívnych emócií. Už 13. septembra o 19.00 hod. v .klube pod lampou v Bratislave.

Lístky kúpite na tootoot.fm.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite