Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hymna štadiónov patrí White Stripes

.peter Bálik .kultúra

Melódiu alternatívnej rockovej klasiky Seven Nation Army od White Stripes spieva celý futbalový svet. Môžu za to opití fanúšikovia z klubu FC Bruggy.

Hymna štadiónov patrí White Stripes  Nikola Solic/AP Photo/SITA Hlavnú melódiu Seven Nation Army od White Stripes spievajú tribúny takmer po všetkých štadiónoch, vrátane posledných MS v Rusku.

dlhý čas mi to nešlo do hlavy. Ako je možné, že jedna alternatívna rocková pesnička sa nakoniec stane najúspešnejšou športovou hymnou posledných rokov, spojenou predovšetkým s futbalom? 

Hlavnú melódiu Seven Nation Army od White Stripes spievajú tribúny takmer po všetkých štadiónoch vrátane posledných MS v Rusku, aj keď táto neskorá rocková klasika v čase vzniku nezaznamenala taký úspech ako napríklad Hey Jude od The Beatles alebo We Are The Champions od Queen. Ako k tomu došlo? Odpoveď som našiel nedávno na serveri npr.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite