Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hymna štadiónov patrí White Stripes

.peter Bálik .kultúra

Melódiu alternatívnej rockovej klasiky Seven Nation Army od White Stripes spieva celý futbalový svet. Môžu za to opití fanúšikovia z klubu FC Bruggy.

Hymna štadiónov patrí White Stripes  Nikola Solic/AP Photo/SITA Hlavnú melódiu Seven Nation Army od White Stripes spievajú tribúny takmer po všetkých štadiónoch, vrátane posledných MS v Rusku.

dlhý čas mi to nešlo do hlavy. Ako je možné, že jedna alternatívna rocková pesnička sa nakoniec stane najúspešnejšou športovou hymnou posledných rokov, spojenou predovšetkým s futbalom? 

Hlavnú melódiu Seven Nation Army od White Stripes spievajú tribúny takmer po všetkých štadiónoch vrátane posledných MS v Rusku, aj keď táto neskorá rocková klasika v čase vzniku nezaznamenala taký úspech ako napríklad Hey Jude od The Beatles alebo We Are The Champions od Queen. Ako k tomu došlo? Odpoveď som našiel nedávno na serveri npr.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite