Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový starý Jimi Hendrix

.peter Bálik .kultúra

Nový album Jimi Hendrixa Both Sides Of The Sky nie je v skutočnosti žiadny nový album. Ale určite stojí za povšimnutie.

Nový starý Jimi Hendrix ap/SITA Aj po toľkých rokoch sa v archíve Jimiho Hendrixa nachádza toľko kvalitného materiálu, ktorý si aj teraz nachádza cestu von.

ako je možné, že Jimimu Hendrixovi, ktorý je po smrti už 48 rokov, vychádza teraz v marci nový album Both Side Of The Sky? Samozrejme, že je to nezmysel. Vydanie síce sprevádza reklamný slogan o „novom albume“, no tento termín je v skutočnosti mätúci, pretože nejde o kolekciu pesničiek, ktorú by autor počas svojho života nejako schválil alebo odobril. No zároveň to nie je ani podvrh, ktorým by vydavateľstvo chcelo od Hendrixových fanúšikov nasilu vytiahnuť peniaze.

Počas svojho krátkeho života Jimi Hendrix nahral len tri radové albumy a jednu živú nahrávku. Dva roky pred smrťou pracoval na ďalšom albume, ktorého sa nikdy nedočkal. Zomrel v septembri 1970 vo veku 27 rokov. Na sklonku života bol nesmierne tvorivý, ale zároveň ho zväzovala neistota, akou cestou sa má vydať. V tom čase nahral veľmi veľa rôznorodého materiálu a vyzeralo to, že z toho nakoniec bude opäť dvojalbum.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite