Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zimný, ale hrejivý album Glena Hansarda

.peter Bálik .kultúra

Nový album írskeho pesničkára Glena Hansarda Between Two Shores je skvelou hudbou na tieto podivné januárové dni.

Zimný, ale hrejivý album Glena Hansarda Steve C. Mitchell/Invision/AP/SITA

ešte dnes si spomeniem na ten koncert. V bratislavskom klube Metro pod Hodžovým námestím vtedy vystúpila írska skupina Frames. Kapela práve vydala nový album To The Birds, z ktorého už vtedy bolo zrejmé, že írska pätica stojí hlavne na talente speváka Glena Hansarda. Írsko je krajinou hudobných talentov, a keď z nich niekto začne vytŕčať, tak musí stáť za to. Ako Glen. Už vtedy skladal nádherné pesničky, ale Frames sa stále nedarilo preraziť, aj keď na to mali všetky predpoklady. Skvelé piesne a výborných hráčov. Glen si slávu užil ako člen filmovej skupiny The Commitmens, ale tentoraz sa o priazeň pokúšal vlastnými skladbami, ktoré boli niekedy tiché a plačlivé, inokedy zas veľmi ukričané a srdcervúce, ale celkovo to pekne fungovalo.   

A tak namiesto toho, aby Frames hrali niekde vo veľkej sále v Londýne, ocitli sa v Bratislave pred päťdesiatkou šťastlivcov, ktorí boli svedkami skvelého koncertu, kde, mimochodom, vtedy s ním zaspievala len 13-ročná Markéta Irglová.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite