Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Takže v Anasoft litere vyhral Štefánik

.anton Vydra .kultúra

Poznáme meno víťaza dvanásteho ročníka Anasoft litery. Je ním Ondrej Štefánik za knihu Som Paula. Cenu čitateľov získal Jozef Karika za román Trhlina. Aká je to správa?

Takže v Anasoft litere vyhral Štefánik Márie Kukulová Dvanásty ročník oceňovania Anasoft litera vyhral Ondrej Štefánik s románom Som Paula.

popísalo sa už veľa o tom, že výber finalistov najnovšieho ročníka literárnej ceny Anasoft litera bol pre kdekoho prekvapením. Najmä pre širšiu čitateľskú verejnosť. Medzi finalistami sa zrazu objavili rôzne mená: známejšie i menej známe, niektoré priam ako explicitná provokácia, iné zas ako otvorenie sa aj iným štýlom písania, než bolo vo výbere Anasoft litery doteraz zvykom. Niektorých ten výber potešil, iných napálil, zvyšok ostal tradične ľahostajný.

Už minuloročný víťaz súťaže, Peter Macsovszky, poriadne rozvíril vody, pretože jeho experimentálne písanie (hoci možno nie je až také experimentálne, ako sa prezentovalo) nie je čítaním, do ktorého sa pustí hocikto. Keď som sa počas roka rozprával s niektorými kníhkupcami, či teda po víťazstve v Anasoft litere ľudia siahali po Macsovszkého knihe viac, dostával som rozpačité odpovede: niekde vôbec, inde si knihu predsa len kúpili (lebo veď víťazstvo v Anasofte je tak trochu aj reklamou na titul), no viacerí ju napokon nedočítali alebo si ju odložili na neskôr.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite