Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Preč z Tatier!

.pavol Hubinák .kultúra .zásah

Pred pár mesiacmi mi zavolal usporiadateľ nového festivalu Tatra Flowers, aby som pomohol s hudobnou dramaturgiou – vybral vhodných umelcov. Trochu ma ten nápad zaskočil, ale po uistení aj zástupcami TANAP-u, že jednorazovo to prírode neublíži, som súhlasil.

Preč z Tatier! Radoslav Maťaš/SITA

ako sa však hovorí – dôveruj, no preveruj – vybral som sa tam. V Tatrách som len náhodne narazil na dáky pútač, program, čokoľvek, čo by existenciu festivalu prezrádzalo. Lanovka na Skalnaté Pleso je oblepená reklamami na všeličo, no info o tom, že hore hrá Iva Bittová s Mucha Quartet nikde. Ak človek požadované info nemal, tak si hore koncert nemusel všimnúť. Nešlo totiž o to, nalákať nových turistov, ale potešiť hlavne existujúcich v momente, keď o to majú záujem. A to sa darilo plniť na všetkých „pódiách". 

Jediný veľký koncert sa odohral pod mostíkmi na Štrbskom Plese, kde sa bežne podobné akcie dejú a bol taký „veľký", že pred hotelom FIS nebola šanca zistiť, či prebieha, alebo nie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite