Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Opustil nás Marián Varga

.peter Bálik .kultúra

Vo veku 70. rokov zomrel legendárny hudobník Marián Varga.

Opustil nás Marián Varga Katarína Acél - Gáliková/SITA

všetci sme vedeli, že sa to, skôr či neskôr, jedného dňa stane. Dnes ráno vo veku 70 rokov zomrel legendárny slovenský hudobník Marián Varga. Tento famózny skladateľ a mág na klávesové nástroje v posledných rokoch bojoval s mnohými zdravotnými problémami, no vždy sa mu ich podarilo prekonať, v čom mu pomáhala jeho žena Janka, no zároveň jeho duch bol taký silný, že dokázal uniesť Mariánove chatrné telo. V posledných mesiacoch to už bolo na neho príliš. Bojoval s rakovinou a ďalšími chorobami, no naďalej vytrvalo fajčil svoje cigary, ktoré ho možno držali pri živote viac než čokoľvek iné. Ešte na jar tohto roka odohral svoj posledný koncert, ale nakoniec jeho čarovné ruky znehybnila porážka. „Hudba ma opustila,” povedal mi len nedávno.

Talent Mariána Vargu ďaleko presahoval slovenské hranice. Na hudobné vzdelanie ani nepotreboval školu, pretože mal talent od Boha a vedel ho zužitkovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite