Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tak som si prečítal Trola

.anton Vydra .kultúra

Viacero mojich známych sa ma pýtalo, či som už čítal najnovšiu Hvoreckého prózu a čo na ňu hovorím. Nevedel som sa k tomu vinou iných povinností dostať, ale konečne došiel čas aj na Trola.

Tak som si prečítal Trola

michal Hvorecký nie je na literárnej scéne nováčik, má svojich fanúšikov a má aj svojich odporcov, niekedy priam nenávistných. Počul som o vysokej škole, kde si nadriadení vyžiadali, aby študenti literatúry neskúmali jeho diela, pretože idú proti duchu školy. Nuž, vieme už čosi o tom, ako chutia zakazovaní autori. Bývali časy, keď študovať diela svojich protivníkov patrilo k súčasti rozvíjania schopnosti správne a trefne argumentovať. A dnes si vystačíme s jednoduchým zákazom?

Vráťme sa však k Hvoreckého próze. Trol je príbeh človeka, ktorý začne trolovať... Tá veta by bola pravdivá, keby naozaj išlo o románový príbeh, o silný, dramaticky vystupňovaný, trochu aj zložitý a najmä strhujúci príbeh človeka. Lenže on taký nie je. Po tridsiatich stranách som sa prešiel, dal si pohár vody a pustil som sa opäť do čítania. Zdalo sa mi však, že prešľapujem na mieste – stránky sa míňali, no reč bola stále o tom istom.

„Veľa sa dozvieme o trolovaní, ale neprenikli sme do vnútorného sveta trola.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite