Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: U2 v Ríme – a vo mne

.štefan Hríb .kultúra

Rím je vždy návratom do kontextu. Vedľa seba Panteón, Petrov chrám a ľudia dneška. Teraz však prišli U2 a trochu mi zmenili pocit.

Štefan Hríb: U2 v Ríme – a vo mne štefan hríb

dievčatko na fotografii zabávalo hodinu pred koncertom celé okolie mávaním a tancom. Bola radostná, rozpustilá a plná života. Ale potom zhasli svetlá, ozvali sa Mullenove bicie, a roly sa okamžite obrátili – radostní, rozpustilí a plní života začali byť všetci rodičia a starí rodičia naokolo.

Na U2 som vyrastal. Dávno pred rokom 1989 ma starší kamaráti z dvora zasvätili do hudby a textov Pink Floydov, ale U2 som si už našiel sám a odvtedy ma „neprešli“. V hudbe nie som príliš zbehlý, tóny a akordy rozoznám len ťažko a z nejakých dôvodov takmer nepočujem basovú gitaru, ale zvuk U2 vždy a hneď. Nie je iný taký Edge, iný taký hlas, iná taká vibrácia. Ďalej som sa veľmi nedostal, no ani sa mi nežiadalo. V tejto láske som bez námahy verný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite