Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Športový príbeh roka? Pokojne

.filip Olšovský .kultúra

Pred Vianocami Petru Kvitovú napadol a poranil v jej dome zlodej. Koncom roka ešte vôbec nebolo jasné, či česká tenistka niekedy znova chytí do rúk raketu. Prešiel však iba polrok a v živote Petry Kvitovej sa všetko na dobré obrátilo.

.športovec víkendu: Športový príbeh roka? Pokojne Mike Egerton/AP/SITA Petra Kvitová počas zápasu na turnaji v Birminghame.

zákon schválnosti chcel, že neznámy útočník porezal českú tenistku na jej ľavej, hracej ruke. Ešte v apríli kolovali médiami chýry, že Kvitová nebude schopná v prstoch oživiť cit a k vrcholovému tenisu sa už nikdy nevráti. S najlepšou českou tenistkou a dvojnásobnou víťazkou Wimbledonu to nevyzeralo vôbec dobre.

Začiatkom mája však Kvitová všetkých šokovala správou, že po zranení začína znovu trénovať a teší sa na French Open. Odborníci krútili hlavami a dobu hojenia stále odhadovali na niekoľko mesiacov. Kvitovej na diaľku radili s hrou prestať v momente, keď zacíti v ruke akúkoľvek bolesť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite