Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.kniha na víkend: Boja sa vaše deti včiel? Týchto sa báť nemusia

.anton Vydra .kultúra

Žihadlo je obávaná zbraň. Najlepšou pomocou pri tíšení bolesti je vraj zubná pasta. Včelia kráľovná žihadlom zabíja aj svoje sokyne, no na rozdiel od ostatných včiel nezomiera.

.kniha na víkend: Boja sa vaše deti včiel? Týchto sa báť nemusia

dajte si pozor, aby vám Včely neuleteli. Lebo táto kniha by vašej pozornosti a pozornosti vašich detí uniknúť naozaj nemusela. Med, ten včelí pľuvanec (to nie sú moje slová, píše sa o tom v knihe), máme totiž radi, no laik vie už menej o tom, ako vzniká a čo je to tá včela vlastne zač.

Po vydarených veľkorozmerných Mapách pokračuje vydavateľstvo Slovart porovnateľne veľkou sondou do života včiel. Pszczoły – ako znie pôvodný názov – sú predovšetkým výtvarne krásne spracovaná obrázková kniha. Aj ako hlavný autor sa uvádza ilustrátor Piotr Socha, a nie tvorca textov.

Pszczoły sú predovšetkým výtvarne krásne spracovaná obrázková kniha.“

Texty, umiestnené v dolnej časti stránok, zostavil biológ Wojciech Grajkowski. Kedysi pracoval v Poľskej akadémii vied, no rozhodol sa, že vedeckú dráhu vymení za výchovno-vzdelávacie projekty pre deti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite