Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Elita folklóru?

.elena Akácsová .kultúra .zásah

Tí najlepší z celého Slovenska prichádzajú! Elita slovenského folklóru je na ceste k vám! Veľkolepá folklórna šou Zem spieva. Na jednotke od 28. januára. 

myslím, že tá upútavka poukazujena najväčší kameň úrazu celej šou. Odhliadnuc od toho, že elita sa nikdy nevyberá súťažou a už vôbec nie v televízii, aj tvrdenie, že ide o najlepších, je sporné. Napokon, už samotný režisér Núñez kdesi v rozhovore povedal, že by bolo trúfalé hodnotiť nositeľov tradície. Lenže tá šou ich hodnotiť musí, inak by tam museli dať všetkých, čo prišli na kasting. Tak podľa čoho sa vyberalo?

Určite nebolo cieľom hodnotiť, že lepšie sú rusnácke pesničky ako fujarový rozfuk alebo ako cigánsky čapáš. To sú len rôzne formy pôvodného materiálu, ktorých sa súťažiaci chopili každý po svojom. Vložili do toho svoje schopnosti, invenciu, talent aj vlastný príbeh, nie je to už čistý folklór ale ich dielo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite