Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Modlite sa všade

.denisa Gdovinová .kultúra .zásah

Poprad je také naozajstné slovenské mesto plné naozajstných lokálnych odtieňov. V miestnom hoteli vás do izby uvádza staručký majiteľ s vetou: „Modlite sa, aby bola uprataná,” a vysvetľuje, že upratovačke dal včera omylom voľno.

Modlite sa všade SAMUEL NETOČNÝ Na konci popradskej krížovej cesty vás čaká netradičná kaplnka. Jej steny sú totiž postavené z drevených trámov, medzi ktorými sú celkom veľké škáry.

ale my tušíme, že tú istú vetu počuli už mnohí zákazníci pred nami. Do izby svieti obrovský bilbord z neďalekej herne, po obvode lemovaný neónkami. Vizuálny smog a starý dobrý hazard prekvitá aj tu. No do Popradu ma prilákal iný zaujímavý kontrast: aj keď takmer zo všetkých popradských ulíc vidno Tatry ako z pohľadnice, celé mesto je vystavané na úplnej rovine. Čo je dobré pre cyklistov, robí veľké problémy miestnemu farárovi. Ak ste pozdvihli obočie a neviete si predstaviť ani jeden dôvod, pre ktorý by práve kňazovi malo prekážať mesto na rovine, jeden existuje. Niet kde postaviť poriadnu krížovú cestu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite