Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chiki liki tu-a: Konečne v tom máme poriadok

.peter Bálik .kultúra

Prešovská skupina Chiki liki tu-a vydáva kompilačný album 3 x 4 = 13, ktorý obsahuje raritné a nevydané nahrávky z ich archívu.

Chiki liki tu-a: Konečne v tom máme poriadok pressfoto Chiki liki-Tu-a

„Po slovensky sa povie, že 3 krát 4 sa rovná 13, ale u nás na východe sa hovorí, že 3 krát 4 je 13, čiže to „je“ namiesto „rovná sa“ potvrdzuje realitu, že je to pravda, aj keď to nie je pravda,“ vysvetľujú Martin Višňovský s Ľubom Petruškom z Chiki liki tu-a podivný názov ich nového albumu. Takúto vetu z úst môže na Slovensku vypustiť iba táto prešovská kapela, ktorá si vždy dala záležať na názvoch svojich albumov ako Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. alebo Dvojkilometrový jeleň alebo Budeš musieť vlasy na blond prefarbil.

3 x 4 = 13 v skutočnosti nie je album s novými pesničkami, ale akási kompilácia z bohatého archívu, kam Chiki liki tu-a zaradili nahrávky z koncertov, spolupráce s orchestrom alebo covery a nahrávky, ktoré vyšli mimo ich albumov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite