Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Beck is back. Jeho zvuk vás prekvapí.

.tomáš Prištiak .kultúra

Beck vydal nový singel Wow a hlási sa znova o slovo vo svete podivného hip-hopu.

Beck is back. Jeho zvuk vás prekvapí. Katy Winn/Invision/AP/SITA Pri Beckovej hudbe nie je nikdy celkom jasné, či ju myslí vážne alebo ide o nejakú formu paródie konkrétneho hudobného žánru.

pomerne nečakane vydaný nový singel pesničkára, (hoci v tomto prípade skôr rappera) a producenta Becka už tradične rozdelil jeho fanúšikov. Na jednej strane stoja tí, ktorí zbožňujú takmer všetko čo Beck Hansen vyprodukuje a na strane druhej sa objavia prinajmenšom podozrievavé, zdvihnuté obočia. Už pri nedávnom, do sveta len tak vystrelenom, tracku Dreams, sme mali pocit, že farebne nablýskaný nový Beck je akýsi iný, ako sme čakali. Stalo sa to znovu, dalo sa to však nečakať?

Vráťme sa dva roky dozadu, keď Beck vydal zatiaľ poslednú dosku Morning Phase, album plný nečakanej ľahkosti, no napriek tomu pesničkársky hĺbavý a podobný staršiemu Sea Change. Po tomto vzkriesení svojho „akustického ja“ zožal mnohé chvály kritikov a jednu hejterskú scénku v podaní Kanye Westa na Grammy Awards.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite