Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

DiCaprio má konečne svojho Oscara

.peter Bálik .kultúra

Za najlepší film akademici označili novinársku drámu Spotlight.

DiCaprio má konečne svojho Oscara Matt Sayles/AP/Invision/SITA Leonardo DiCaprio, víťaz Oscara pre najlepšieho herca vo filme Zmŕtvychvstanie, v objatí s herečkou Julianne Moore.

Na internete sa v posledných mesiacoch kopili vtipy, podľa ktorých Oscara dostane skôr medveď, ktorý Leonarda diCapria vo filme Revenant takmer roztrhal na márne kúsky. Alebo dokonca palica, ktorou sa väčšinu filmu podopieral. Nakoniec ho tento americký herec predsa získal. A treba povedať, že zaslúžene.

DiCapriovi, ktorý patrí medzi najtalentovanejších hercov svojej generácie, sa toto ocenenie prekvapivo roky vyhýbalo. Celkovo ho nominovali až šesťkrát, stačí si spomenúť na nedávny Scorseseho film Vlk z Wall Street, no po nedeli si ho môže dať konečne do vitrínky. Celý svet si nakoniec s Leom vydýchol. Ak by mu to cez víkend nevyšlo, vtipy na jeho adresu by pokračovali.

Herec si Oscara tentoraz skutočne zaslúžil. Pre to, aby prestížnu sošku nakoniec získal, musel spraviť veľa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite