Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zomrel bubeník Ďuro Černý

.peter Bálik .kultúra

Jeden z najlepších bubeníkov svojej generácie zomrel dnes vo veku 54 rokov. Kedysi hrával v Tublatanke a posledné roky svojej hudobnej kariéry strávil v Slobodnej Európe.

Zomrel bubeník Ďuro Černý Boris Németh Juraj Černý bol jeden z najlepších slovenských rockových bubeníkov.

príčinou smrti bolo prasknuté črevo. Včera v noci ho operovali, ale nepomohlo. Podľa gitaristu Slobodnej Európy Sveťa Korbela sa Juraj posledné týždne sťažoval na bolesti brucha, ale k doktorovi nešiel. S touto diagnózou zápasil roky a nepovažoval to za až tak dôležité. „Aj som si hovoril, že zrušíme dnešný koncert v Brne, ale nakoniec som sa rozhodol, že pôjdeme. Nie je lepší spôsob, ako si uctiť svojho kamaráta, než práve hudbou,“ povedal .týždňu zdrvený kolega a kamarát Sveťo Korbeľ, ktorý dnes koncertuje so svojím bočným projektom Jeho Skromnosť and Personál.

Juraj Černý sa preslávil ako bubeník hardrockovej skupiny Tublatanka, ktorá vznikla začiatkom osemdesiatych rokov a prežil s ňou aj najslávnejšie obdobie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite