Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Jagger a Scorsese. Spojenie, ktoré funguje

.peter Bálik .kultúra

Mick Jagger a Martin Scorsese dali hlavy dohromady a vytvorili TV seriál Vinyl, odohrávajúci sa v uliciach New Yorku 70. rokov. Spojenie kriminálneho sveta s rokenrolovým funguje.

Jagger a Scorsese. Spojenie, ktoré funguje pressfoto HBO Jagger sa na projekte podieľa ako producent a spoluautor, Scorsese ho režíruje. Vinyl.

spojenie Mick Jagger a Martin Scorsese je osvedčenou vecou. Nielen preto, že tento skvelý hollywoodsky režisér nakrútil pred časom o The Rolling Stones koncertný film Shine A Light. Scorsese je ich hudbou úplne posadnutý. Filmoví znalci vedia, že filmár takmer do každého svojho filmu nejakým spôsobom zakomponoval ich skvelú pesničku Gimme Shelter z album Let It Bleed. Táto skladba s dusnou a apokalyptickou náladou sa do jeho mafiánskych filmov parádne hodí.

Dvojica tentoraz prichádza so seriálom Vinyl, ktorý mal začiatkom týždňa premiéru na HBO. Jagger sa na projekte podieľa ako producent a spoluautor, Scorsese ho režíruje, čo znamená, že sme svedkami príbehu, kde sa stretávajú dva svety – rokenrolový s kriminálnym. Pôvodne malo ísť o celovečerný film, o ktorom sa hovorilo krátko po vzniku Shine A Light.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite