Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trikrát a dosť! Hudobné recenzie 8

.peter Bálik .kevin Karabin .filip Olšovský .kultúra

O novom albume, ktorý nie je až taký nový, o novinke experimentátorov s chytľavým menom, ako aj o jednej z najkomplexnejších nahrávok tohto roka.

Trikrát a dosť! Hudobné recenzie 8 Eleonora Collini/profimedia Február 2013: Conor O'Brien z The Villagers počas koncertu v londýnskom klube Village Underground.

Villagers: Where Have You Been All My Life?
(Domino)

Írska skupina Villagers je projektom jedného pesničkára. Conor O'Brien vydal pod týmto menom tri albumy, posledný len nedávno. Aj preto je jeho najnovší release taký prekvapivý. Where Have You Been All My Life? v skutočnosti nie je nový radový album, ale výberovka, zhŕňajúca jeho najlepšie veci z celej diskografie s tým rozdielom, že ide o nové verzie starých pesničiek.

Conorova novinka je vlastne také domácke best of, nahraté naživo v štúdiu, obsahujúce pesničky zahrané s jednoduchým sprievodom. Teda v polohe, ktorej to Conorovi najviac svedčí. Ak ste si náhodou doteraz nevšimli jeho tvorbu (mimochodom, Villagers sa predstavili v minulosti aj na Pohode), tak pokojne začnite od tejto nahrávky. Delikátne piesne Conora O'Briena si vašu pozornosť zaslúžia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite