Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trikrát a dosť! Hudobné recenzie 3

.peter Bálik .filip Olšovský .kultúra

Poslednýkrát s Jurajom.

Trikrát a dosť! Hudobné recenzie 3 ANSIS STARKS/EPA/profimedia Frontman azda najznámejšej islandskej kapely Sigur Rós Jón Þór Birgisson počas koncertu v lotyšskej Rige.

.vymysleli sme názov! Trikrát a dosť!“ oznámil nám Juraj so širokým úsmevom pred pár týždňami. Na svete v tom čase nebolo nič dôležitejšie, než začať opäť písať recenzie nových hudobných albumov. Juraj sa veľmi tešil. Ako prakticky zo všetkého. A my s ním, lebo inak sa nedalo.

Juraj najprv napísal o Vidieku. A pred cestou na Island ešte stihol vychváliť album Deradoorian. Vrátiť sa mal so zásobou tipov na nové albumy, s ktorými by si vystačil minimálne do konca roka. Nevrátil sa.

Trikrát a dosť. Taká irónia, Juraj. Tak teda trikrát. Poslednýkrát od teba. Z Islandu, ako inak. Ale dosť ani náhodou.

Rôzni autori: 50 piesní z Islandu
(Playlist Juraja Kušnierika)


Bob Dylan:
The Cutting Edge 1965 – 1966 Bootleg Series vol. 12
(Sony Music)


Očakávalo sa, že v rámci série nevydaných nahrávok z bohatých Dylanových archívov bude nasledovať revízia obdobia okolo slávneho albumu Blood On The Tracks z roku 1975, no ľudia, ktorí majú na starosti jeho archívy, sa napokon rozhodli inak. V dvanástej edícii Bootleg Series si posvietili na Dylanove najslávnejšie obdobie z rokov 1965 – 1966, keď vydal svoje tri prelomové albumy. Revolúciu odštartoval prvým napoly elektronickým albumom Bring It All Back Home, potom nahral čisto elektrický album Highway 61 Revisited a trilógiu zakončil vôbec prvým dvojalbumom v histórii popmusic Blonde on Blonde.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite