Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pošta pre Rytmusa

.peter Bálik .kultúra

Celovečerný dokument Rytmus - sídliskový sen je trapas. Nie preto, že je o Rytmusovi. Skôr je skvelým príkladom toho, ako filmári dokážu zmrviť zaujímavý príbeh.

Pošta pre Rytmusa ITAFILM / sidliskovysen.sk Záber z fotenia na plagát filmu Sídliskový sen.

O Rytmusovi toho vieme dosť. Je polovičný Róm, mal tvrdé detstvo, hovoril o tom v mnohých rozhovoroch, rapuje o tom vo svojich trackoch. Zároveň nie je žiadnym tajomstvom, že existujú dvaja Rytmusovia. Jedným je nabúchaný namachrovaný Kral z bilbordov a klipov. Ten druhý je Patrik Vrbovský z Piešťan, ktorý to svojou šikovnosťou a talentom dotiahol skutočne ďaleko. Keď je mimo kamier, správa sa ako normálny človek.

Napriek tomu, že celý film pitve jeho súkromie, toho skutočného Patrika Vrbovského v ňom nenájdete. Filmári správne vycítili, že trinástou komnatou je jeho detstvo, komplikované rodinné zázemie, mysteriózny biologický otec, no robia to tak zle, že by to obstálo možno v relácii Pošta pre teba.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite