Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prečo zlyhal druhý True Detective?

.peter Bálik .kultúra

Americký detektívny seriál True Detective ukázal dve tváre kritiky. Kým pri prvej sérii ho vynášali do neba, v druhej sérii ho kritici doslova zakopali pod zem.

Prečo zlyhal druhý True Detective? Image Capital Pictures/Profimedia

V nedeľu skončila druhá séria amerického seriálu True Detective. Kým jednička bola ospevovaná, druhá sa od začiatku potýkala s nedôverou a nakoniec aj s drvivou kritikou. Keby sa posudzovali obe série zvlášť, dvojka by to v pohode ustála, no bohužiaľ pre ňu je tu jej slávny predchodca.

Keď pred rokom skončila prvá séria, mnohým z nás padli sánky. Predovšetkým z hereckého výkonu policajta Rusta v podaní skvelého Matthewa McConaugheyho. Americký herec celý seriál pôsobil ako magnet, z ktorého ste nemohli spustiť oči, no nešlo by to bez výborne vystavaného príbehu. Dvojica detektívov hľadá na americkom juhu masového vraha, ktorý svoje obete vraždí okultným spôsobom. Podobných scenárov je neúrekom, no True Detective má chandlerovský rozmer s detektívmi, ktorí majú svoje vlastné problémy a komplikovanú minulosť, no napriek skorumpovanému svetu okolo nich si zachovávajú zmysel pre spravodlivosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite