Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kráľ so sadrovou nohou

.peter Bálik .kultúra

Americká skupina Foo Fighters práve skončila americké turné Broken Leg Tour. V hlavnej úlohe sa predstavil Dave Grohl, ktorý ho odohral posediačky na veľkom tróne so sadrovou nohou.

Kráľ so sadrovou nohou Greg Allen/Invision/AP/SITA

Kto by to bol povedal, že z nenápadného projektu Dava Grohla sa raz stane štadiónová kapela. Jeho Foo Fighters sú dnes jednou z najväčších rockových kapiel vďaka chytľavým pesničkám, nápaditým klipom a hlavne vrelému vzťahu k svojim fanúšikom. Toto puto je také silné, že kapela je ochotná ísť aj cez bolesť.

Foo Fighters vznikli okolo speváka, gitaristu a bubeníka Dava Grohla, ktorý po smrti Kurta Cobaina v roku 1994 nevedel, čo s voľným časom, a tak sa vybral do štúdia. Nahral tam niekoľko vlastných pesničiek, na ktorých pracoval ešte v čase existencie Nirvany. Toto demo nakoniec vyšlo pod názvom Foo Fighters. Okolo Grohla sa tak postupne sformovala šesťčlenná skupina, ktorej sláva rástla každým albumom a dnes je jednou z mála kapiel, ktorá je schopná vypredať štadión. Pritom Foo Fighters sú skupinou bez hviezdnych manierov a dodnes sa držia svojich punkrockových koreňov. Ich šou nemajú zvláštne efekty, ani výpravné kulisy, sú postavené na priamom kontakte medzi nimi a ich fanúšikmi.

.nepríjemný pád
V tomto trende kapela plánovala pokračovať aj na nedávnom európskom turné, no ich plány prerušila nepríjemná udalosť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite