Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Lahodný popcorn, vojnové selfíčko a rocker dôchodca

.martin Papšo .kultúra .film

Prestaňme si už robiť žarty z Machalu kvôli plochozemi. Chudák Lukáš je len vášnivým čitateľom Terryho Pratchetta. A ak začne hľadať ôsmy svetadiel, nie je to prejav konšpirácie, len mu niekde zapadol album známej hudobnej skupiny.

Filmy .týždňa: Lahodný popcorn, vojnové selfíčko a rocker dôchodca PRESSFOTO CINEMART Ryan Gosling v úlohe Colta Seaversa v akčnej komediálnej dráme režiséra Davida Leitcha Kaskadér.​

jedna zo skladieb toho albumu sa volá Kaskadér a film s rovnakým názvom teraz prichádza do kín. Bol nakrútený naozaj s veľkým elánom, ale inak spolu nijako nesúvisia. Pri normalizačných rockeroch ešte chvíľu zostaneme. Druhý dnešný film je totiž o Petrovi Jandovi a Olympicu. Ale nie je rocker ako rocker, napríklad v pohľade na vojnu na Ukrajine sa dosť rozchádzajú. Práve o nej je tretí film – dokumentárne svedectvo z prvej ruky od slovenského fotografa. Nie je to jediný film z tohto týždňa o krvilačnom medveďovi. Premiéru mal aj Macko Puf: Krv a med 2. Ale o tom radšej pomlčíme, pretože už prvý diel bol taký zlý, že by ho mali zakázať ústavným zákonom. 

film týždňa: Kaskadér

Colt Seavers na vlastnej koži bolestivo pocíti platnosť príslovia o pýche. Obrazne aj doslovne. Úspešnú kariéru mu nabúra nekontrolovaný pád z výšky pri zaskakovaní za hviezdu akčných trhákov Toma Rydera. Colt sa po zotavení nechce vrátiť k pôvodnej práci. Presvedčí ho až producentka sci-fi spektáklu, ktorá ho požiada, aby vypátral záhadne strateného Toma. Režíruje to Coltova bývalá láska Jody, ktorú nerozvážne opustil a teraz by to chcel napraviť.

Akčná komédia Kaskadér je inšpirovaná rovnomenným seriálom z 80. rokov. Mihne sa v nej pôvodný predstaviteľ Colta a snáď aj pár ďalších odkazov, ale predlohu vôbec nepotrebujete poznať. Film funguje nezávisle a okrem prvotriednej akcie ponúka aj solídnu komédiu, štipku romantiky a skvelého Ryana Goslinga.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite