Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Kolaps USA, výhody arizácie aj krvavá detská hra

.martin Papšo .kultúra .film

Strašiť vojnou nie je výhradnou doménou mozgového trus(t)u našej vládnej koalície. Podobný princíp zvolili aj tvorcovia americkej akčnej drámy o rozdelenej spoločnosti, ktorá sa prepadne do občianskeho ozbrojeného konfliktu.

Filmy .týždňa: Kolaps USA, výhody arizácie aj krvavá detská hra PRESSFOTO FORUM FILM Záber z akčnej drámy režiséra Alexa Garlanda Kolaps, ktorá ukazuje občiansku vojnu v Amerike v blízkej budúcnosti.

názorne v nej uvidíme, kam až môže doviesť krajinu nehodný líder, a nebude ťažké uhádnuť, kto bol modelom. Vojny sa bude týkať aj nová slovenská premiéra, ktorá prináša kritický pohľad na našu minulosť, ale aj dnešok. Aby nás neprepadla úzkosť z ťaživých tém, na záver si doprajeme trochu krvavého odľahčenia. Tretí dnešný film je o únose malej baletky, za ktorú chce banda kriminálnikov tučné výkupné. Keď zistia, čoho je schopná, veľmi radi by ju vrátili aj zdarma. 

film týždňa: Kolaps

Nedávno by to bolo ešte čisté sci-fi, o pár rokov možno už prikrášlená realita. Hovoríme o príbehu filmu Kolaps, ktorý sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zloba a nenávisť v spoločnosti vyeskalovali do takej miery, že Spojené štáty zachvátila občianska vojna. V takejto situácii sa renomovaná vojnová reportérka Lee vydáva spolu s kolegami na nebezpečnú cestu do Washingtonu. Ich primárnym cieľom je rozhovor s prezidentom, ale rozhodne nebudú proti, ak sa nejaký šikovný materiál pritrafí aj počas cesty. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite