Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Oscarové Chudiatko, malá zbojníčka aj komik Steve Martin

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Streamovacie služby prinášajú tento týždeň oceňovaný film o žene, ktorú nezväzujú spoločenské konvencie, ale aj návrat mladej lúpežníčky pripravenej vydať sa za dobrodružstvom. Fanúšikov športu poteší príbeh futbalového tímu, ktorého hráčmi sú ľudia bez domova.

Seriálové a filmové tipy: Oscarové Chudiatko, malá zbojníčka aj komik Steve Martin pexels.com

Netflix

ronja: Dcéra lúpežníka – 28. marec

Zvedavá Ronja vyrastá obklopená početnou zbojníckou družinou. Dievčina postupne zisťuje, že les, ktorý obklopuje jej domov, je krásnym, no i nebezpečným miestom plným záhadných bytostí. Jej priateľstvo s chlapcom zo znepriatelenej rodiny vyvolá nečakaný sled udalostí.

Dobrodružno-dramatický seriál režírovala Lisa James Larssonová a scenár napísal Hans Rosenfeldt. V úlohe zbojníčky Ronje sa predstaví Kerstin Lindenová. Po jej boku hrajú Christopher Wagelin, Krista Kosonenová aj Johan Ulveson. Tvorcovia sa inšpirovali rovnomenným knižným príbehom Astrid Lindgrenovej. Pred desiatimi rokmi vznikol aj animovaný seriál s rovnakým názvom.

nádherná hra – 29. marec

Každoročne sa v Ríme koná celosvetový futbalový turnaj Homeless World Cup. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite