Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nová šéfka obľúbenej Bibiany má jedinú kvalifikáciu – suseda Šimkovičovej

.marian Jaslovský .kultúra

Včera ministerka „kultúry“ (fakt mi to nejde písať bez úvodzoviek, ony mi tam samé naskakujú) odvolala riaditeľku domu umenia pre deti Bibiana Zuzanu Liptákovú. Dnes poverila vedením svoju susedu z rakúskeho Kittsee. Nejakú osobu menom Petra Flach.

Nová šéfka obľúbenej Bibiany má jedinú kvalifikáciu – suseda Šimkovičovej

zuzana Liptáková sa stala riaditeľkou Bibiany tak, že prešla výberovým konaním, mala skúsenosti s kultúrnymi inštitúciami a dosť pary rozbehnúť síce stále kvalitnú, ale predsa len trochu driemajúcu Bibianu. O Petre Flach nikto nič nevie, len to, že je Šimkovičovej suseda, ekonómka a ezoterička. Nemá žiadne skúsenosti s vedením kultúrnej inštitúcie. Na otázku, aké má skúsenosti s detským publikom, odpovedala, že má dve deti. Na svojej facebookovej stránke má takéto veci:

Uznáva aj Deepaka Chopru, ktorý je asi najznámejší generátor ezo-sprostostí, samozrejme, že miluje Soňu Pekovú, ktorá hovorí, že na Ukrajine sú v podzemí tajné laboratóriá. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite