Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Novou riaditeľkou Bibiany je Petra Flach

.tasr .kultúra

Nová riaditeľka pôsobila v ekonomickej oblasti a býva v rakúskom Kittsee.

Novou riaditeľkou Bibiany je Petra Flach dennikn Petra Flach a Lukáš Machala

novou riaditeľkou Medzinárodného domu umenia pre deti Bibiana sa stala ekonómka Petra Flach. „Nová riaditeľka sa nám prišla v utorok predstaviť,“ potvrdili TASR zamestnanci Bibiany. Ministerstvo kultúry (MK) SR personálnu zmenu nekomentuje. 

V prípade novej šéfky Bibiany nemá ísť podľa zamestnancov o umelkyňu Petru Flach, ako o tom pôvodne informovali médiá. Aktuálne informácie hovoria o tom, že nová riaditeľka pôsobila v ekonomickej oblasti a býva v rakúskom Kittsee.

Zamestnanci Bibiany ešte v utorok adresovali ministerke kultúry otvorený list, v ktorom vyjadrujú nesúhlas s neodôvodneným odvolaním predchádzajúcej riaditeľky Zuzany Liptákovej, žiadajú tiež vysvetlenie.

O odvolaní informoval rezort kultúry v pondelok (25. 3.). Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) okrem Liptákovej odvolala aj generálnu riaditeľku Slovenskej národnej knižnice v Martine Katarínu Krištofovú. Kým v Liptákovej prípade využila možnosť odvolať bez udania dôvodu, pri odvolaní Krištofovej ako dôvod uviedla nedostatočné zabezpečenie inštitúcie voči kybernetickým útokom, nedostatočnú ochranu nehmotného kultúrneho dedičstva a pochybenia v manažérskej činnosti.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite