Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Káčer Donald bol najzamestnanejší Disneyho herec

.bibiána Kristína Danitová .kultúra .kultúra

Káčer Donald je jednou z troch najslávnejších animovaných postavičiek všetkých čias. Jeho meno nesie asteroid a je oficiálne zamestnaný hneď v niekoľkých amerických spoločnostiach, ako aj čestným absolventom Oregonskej univerzity.

Káčer Donald bol najzamestnanejší Disneyho herec UNITED ARCHIVES/GETTY IMAGES Káčer Donald vo filme The Three Caballeros, 1944.

do dejín vstúpil káčer Donald vo veľkom štýle. Na striebornom plátne sa prvýkrát objavil 9. júna 1934 v animovanej rozprávke Malá múdra sliepka. 

To, kedy má káčer Donald narodeniny, bolo dlho nejasné. V jeho biografii z roku 1941 Život káčera Donalda od samotného Walta Disneyho sa uvádza, že sa narodil v piatok 13. V krátkom filme Donald’s Happy Birthday z roku 1949 sa dozvedáme, že narodeniny má v marci. Donald teda patrí medzi tých výnimočných šťastlivcov, ktorí oslavujú narodeniny dvakrát do roka. Takže všetko dobré k obom narodeninám, Donald, na deväťdesiatnika vyzeráš skvele! 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite