Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cenu Krištáľové krídlo získali Marika Gombitová aj skupina Hex

.sita .kultúra

Medi ďalšími ocenenými sú Jana Oľhová, Peter Kršák či Juraj Payer.

Cenu Krištáľové krídlo získali Marika Gombitová aj skupina Hex SITA/Viktor Zamborský

speváčka Marika Gombitová aj skupina Hex boli ocenení v rámci 27. ročníka Krištáľové krídlo pre významné osobnosti Slovenska. Ako ďalej informovali organizátori, ocenenie udelili v 10 kategóriách a odovzdali aj Mimoriadnu cenu.

V kategórii Divadlo a audiovizuálne umenie cenu získala Jana Oľhová. V kategórii Filantropia ocenili Alexandru Hovancovú. Pokiaľ ide o kategóriu Publicistika a literatúra, cenu si odniesol Peter Kršák. V kategórii Hudba zvíťazil Martin Valihora a za kategóriu Výtvarné umenie cenu získal Ašot Haas. V kategórii Medicína a veda ocenenie získal Juraj Payer. V kategórii Hospodárstvo bol ocenený Artur Gevorkyan, kategórii Inovácie a startupy zase dominovali Juraj Masár a Veronika Kolejaková.

V kategórii Populárna hudba cenu získala skupina Hex a v kategórii Šport Martin Vaculík. Speváčka Marika Gombitová obdržala Mimoriadnu cenu.

„Bol to veľmi silný ročník a nakoniec aj dojímavý," povedal predseda predstavenstva COOP Jednota Slovensko, s.d. a predseda Veľkej poroty Krištáľového krídla Ján Bilinský. Doplnil, že ocenenie vysiela jednoznačne pozitívny signál do celého Slovenska.

Krištáľové krídlo je každoročne udeľované ocenenie osobnostiam na Slovensku, ktoré vo svojom odbore dosiahli mimoriadny úspech. Ocenenie je udeľované od roku 1997 v rôznych oblastiach spoločenského, kultúrneho, hospodárskeho a verejného života. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite