Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Českým levom dominovali Volha a Bod obnovy, najlepším filmom sú Bratři

.bibiána Kristína Danitová .tasr .kultúra

Slávnostný večer moderoval Marek Eben, o hudobný sprievod sa postarali Jan P. Muchow so skupinou The Antagonists.

Českým levom dominovali Volha a Bod obnovy, najlepším filmom sú Bratři YouTube Peter Bebjak

českého leva v kategórii najlepší hraný celovečerný film získala v sobotu na udeľovaní českých filmový cien historická dráma Bratři režiséra Tomáša Mašína a producenta Petra Bílka. Slávnostnému odovzdávaniu ocenenia v jeho 31. ročníku dominoval televízny seriál Volha, ktorý premenil päť zo šiestich nominácií. Ocenenie získal aj v kategórii najlepšie masky, kostýmy, najlepší herec vo vedľajšej úlohe, ktorým je Tomáš Jeřábek. Krištáľovú sošku pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe získal Kryštof Hádek za postavu Standu Pekárka v ocenenom seriáli, ktorý vznikal šesť rokov.

Celkom v štyroch kategóriách bodoval sci-film s kriminálnou zápletkou Bod obnovy, Českého leva získal za najlepší zvuk, scénografiu, kameru aj strih. Výhra tejto snímky je veľkým povzbudením pre filmárov, aby experimentovali so žánrami, ktorých tvorbe sa v našich končinách nevenujeme. Bod obnovy obstál v konkurencii tvorenej 85 filmovými a televíznymi projektami.

Cena pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe patrí Simone Pekovej, ktorá si z pražského Rudolfína odniesla svojho vôbec prvého Českého leva za film Prišla v noci.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite