Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Oscarová anketa: Čo nás čaká na odovzdávaní cien?

.bibiána Kristína Danitová .martin Horička .kultúra .kultúra

Filmový svet každoročne čaká na najvýznamnejšie udeľovanie cien za kinematografiu. Hoci zlatý vek Oscarov pominul, sú stále veľmi významné a ich sláva a lesk nepominuli. V nedeľu večer bude celý svet s napätím očakávať, ktoré diela získajú Cenu Akadémie.

Oscarová anketa: Čo nás čaká na odovzdávaní cien? PRESSFOTO CINEMART Emma Stone v hlavnej úlohe filmu Yorgosa Lanthimosa Chudiatko, ktorý má 11 nominácií na Cenu Akadémie.

rok 2023 nám priniesol veľa kvalitných snímok, ako aj zaujímavo spracovaných tém. Veľká časť laickej i odbornej verejnosti si kladie jednoduchú otázku: Naplnia sa všeobecné očakávania alebo nás čaká prekvapenie? Osobnostiam slovenskej kinematografie sme preto položili nasledujúce otázky: 1. Ktoré filmy budú mať podľa vás najväčší úspech na tohtoročných Oscaroch? 2. Čo znamená udeľovanie Oscarov pre filmový svet a čo konkrétne pre vás?

zuzana Mauréry, herečka

   1. Nevidela som všetky filmy, ale môj vkus sa od toho amerického vždy trochu líšil. Fandím viac európskym filmom. Sú mi svojou témou a spracovaním bližšie. Aj prirodzenejším vzhľadom hercov. 

Neviem veľmi oceniť formu, aj keď určite technická filmárčina má svoje nesporné klady. Podľa toho, čo som zachytila, úspech má Oppenheimer, Barbie či Chudiatko. Ja veľmi fandím filmu Anatómia pádu. Dávno som nevidela nič lepšie, či ide o scenár, alebo herecké  výkony. Skvost.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite