Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Vojna policajtov, zakázaný vzťah aj ukradnuté dieťa

.martin Papšo .kultúra .film

Stretnú sa policajt, pápež a spisovateľ... To by mohol byť začiatok dobrého vtipu, len ho ešte treba vymyslieť. Zatiaľ sa musíme uspokojiť s tým, že sú to postavy troch nových filmov v kinách. Než začneme, skúste si tipnúť, kto je dobrý a kto zlý.

Filmy .týždňa: Vojna policajtov, zakázaný vzťah aj ukradnuté dieťa PRESSFOTO CINEMART Juraj Loj a Alexander Bárta počas nakrúcania filmu Vojna policajtov. Krimi triler nakrútil Rudolf Biermann podľa predlohy Arpáda Soltésza.

bude to totiž téma všetkých troch noviniek vrátane otázok, ako sú vina či morálka. V prvom prípade sa pozrieme, ako krásne dokázali na Slovensku spolupracovať polícia, tajná služba a mafia, keď mali „pokoj na prácu“. Potom detailne preskúmame problematický vzťah stredoškolského učiteľa literatúry a jeho talentovanej študentky. Na záver sa necháme uniesť skutočným prípadom únosu židovského chlapca pápežskou gardou.

film týždňa: Vojna policajtov

Košice. Deväťdesiate roky. Miki je skúsený policajt, ktorý síce úplne nestratil morálny kompas, ale uvedomuje si limity prostredia, v ktorom operuje. Nejde tvrdohlavo proti múru, radšej sa šikovne pohybuje na hrane zákona, využíva kontakty s mafiánmi a sem-tam si pre seba (aj do seba) niečo uleje. Drobnosti prehliadne, ale naozajstným excesom sa snaží zabrániť. Keď vraždu jeho mladého kolegu nafingujú ako autohaváriu, prestane sa pozerať, kto proti nemu stojí, a vydáva sa na cestu pomsty.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite